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  1. 10 教育文化学部(含:旧教育学部)
  2. 10B 本学紀要
  3. 10B1c 秋田大学教育文化学部研究紀要:人文科学・社会科学自然科学
  4. 第71集 (10B1c)

「マイプレート」を活用した脂質栄養指導の実践

http://hdl.handle.net/10295/3050
http://hdl.handle.net/10295/3050
02011771-bd9c-467d-8acf-85a6a42a21a8
名前 / ファイル ライセンス アクション
kbjs71(79).pdf kbjs71(79).pdf (3.0 MB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2016-04-05
タイトル
タイトル 「マイプレート」を活用した脂質栄養指導の実践
その他のタイトル
その他のタイトル Guideline for Lipid Nutrition Using “My Plate”
言語
言語 jpn
主題
主題Scheme Other
主題 My plate
主題
主題Scheme Other
主題 Essential fatty acid balance,
主題
主題Scheme Other
主題 Linoleic acid
主題
主題Scheme Other
主題 α-Linolenic acid
主題
主題Scheme Other
主題 Food Guide
主題
主題Scheme Other
主題 Education
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
作成者 池本, 敦

× 池本, 敦

池本, 敦

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三浦, 愛里

× 三浦, 愛里

三浦, 愛里

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鈴木, 景子

× 鈴木, 景子

鈴木, 景子

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IKEMOTO, Atsushi

× IKEMOTO, Atsushi

en IKEMOTO, Atsushi

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MIURA, Airi

× MIURA, Airi

en MIURA, Airi

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SUZUKI, Keiko

× SUZUKI, Keiko

en SUZUKI, Keiko

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内容記述
内容記述タイプ Other
内容記述 Lipid nutrition is a key subject to be solved for prevention of chronic and lifestyle-related diseases. It is well known
for the general public that the excessive intake of fats and oils causes obesity and metabolic syndrome. However the
importance of essential fatty acid balance for prevention of inflammatory and allergic diseases is not understood. Thus the
quality of dietary fats and oils are remained to be recognized. Both the Japanese Food Balance Guide (2005) and the United
States “My Plate” (2011) did not contain lipid nutrition at all. Therefore we made the improve version of “My Plate” to
display the essential fatty acid balance (n-6 and n-3) contained in the foods. To evaluate the new version, we performed
the questionnaire survey for the students with the qualification of the dietician. They indicated the necessity of the food
guideline containing lipid nutrition and the usability of improve version of “My Plate”.
出版タイプ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
書誌情報 秋田大学教育文化学部研究紀要. 人文科学・社会科学自然科学

巻 71, p. 79-87, 発行日 2016-03-01
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 13485296
NCID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AA12685502
出版者
出版者 秋田大学教育文化学部
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Ver.1 2023-07-25 11:36:38.618015
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