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  1. 30 理工学研究科・理工学部(含:旧鉱山・工学資源学部)
  2. 30C 本学関連学会刊行誌
  3. 30C2a International Journal of the Society of Materials Engineering for Resources
  4. Vol. 13 No. 2 (30C2a)

Evaluation of Taste Properties of Commercially Available Salts

http://hdl.handle.net/10295/688
http://hdl.handle.net/10295/688
430f7610-c21a-4542-ad3e-89fc874df6c2
名前 / ファイル ライセンス アクション
ijsmer13-2a.pdf ijsmer13-2a.pdf (726.3 kB)
Item type 学術雑誌論文 / Journal Article(1)
公開日 2008-03-12
タイトル
タイトル Evaluation of Taste Properties of Commercially Available Salts
言語 en
言語
言語 eng
主題
言語 en
主題Scheme Other
主題 Salts
主題
言語 en
主題Scheme Other
主題 Inorganic components
主題
言語 en
主題Scheme Other
主題 Sensory evaluation
主題
言語 en
主題Scheme Other
主題 Taste sensor
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ journal article
アクセス権
アクセス権 open access
アクセス権URI http://purl.org/coar/access_right/c_abf2
作成者 ISHIKAWA, Kyoko

× ISHIKAWA, Kyoko

en ISHIKAWA, Kyoko

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SUGIMOTO, Maho

× SUGIMOTO, Maho

en SUGIMOTO, Maho

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KUMAGAI, Masanori

× KUMAGAI, Masanori

en KUMAGAI, Masanori

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MATSUNAGA, Ryuji

× MATSUNAGA, Ryuji

en MATSUNAGA, Ryuji

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内容記述
内容記述タイプ Abstract
内容記述 This study examined commercially available salts'taste properties. The salts were used in preparation of four dishes: asazuke of cucumber, asazuke of Chinese cabbage, clear soup, and green soybean rice. The respective tastes of the salts in those prepared foods differed from those of the salts alone. We evaluated the parameters: saltiness, mildness, unpleasantness, and palatability. Differences of the salt samples affected the perception of saltiness. Results of taste sensor analyses showed that monosodium glutamate (MSG) affected response patterns toward the salt solution.
言語 en
内容記述
内容記述タイプ Other
内容記述 ICMR2005
言語 en
出版タイプ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
書誌情報 en : International Journal of the Society of Materials Engineering for Resources

巻 13, 号 2, p. 29-34, 発行日 2006-03-01
収録物識別子
収録物識別子タイプ PISSN
収録物識別子 1347-9725
収録物識別子
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AA1095475X
出版者
出版者 The Society of Materilas Engineering for resources of Japan
言語 en
関連情報
関連タイプ isIdenticalTo
識別子タイプ DOI
関連識別子 https://doi.org/10.5188/ijsmer.13.29
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Ver.1 2023-07-25 10:47:00.679047
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