Item type |
紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) |
公開日 |
2018-03-07 |
タイトル |
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タイトル |
アケビ果皮の栄養・調理特性と食素材としての活用性に関する研究 |
その他のタイトル |
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その他のタイトル |
Nutritional Properties and Processing Characteristics of Akebia quinata |
言語 |
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言語 |
jpn |
主題 |
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主題Scheme |
Other |
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主題 |
Akebia quinata |
主題 |
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Other |
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主題 |
Pericarp |
主題 |
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Other |
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主題 |
Bitter taste |
主題 |
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Other |
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主題 |
Cooking |
主題 |
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Other |
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主題 |
Processed food |
主題 |
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主題Scheme |
Other |
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主題 |
Food culture |
資源タイプ |
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資源タイプ識別子 |
http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 |
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資源タイプ |
departmental bulletin paper |
ID登録 |
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ID登録 |
10.20569/00003478 |
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ID登録タイプ |
JaLC |
作成者 |
鈴木, 景子
池本, 敦
SUZUKI, Keiko
IKEMOTO, Atsushi
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内容記述 |
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内容記述タイプ |
Other |
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内容記述 |
Akebia quinata is a naturally edible fruit and its seeds have been used as materials for edible oil at Akita Prefecture in Japan. However it is not well recognized to consumers owing to the limited information for nutritional properties and cooking method. Particularly its pericarp has not been utilized because of its bitter taste although it contains several functional ingredients such as antioxidants. In the present studies we developed the processing method of the pericarp of Akebia quinata to reduce bitter tastes. We also made new cooking methods and their availabilities were investigated in the lecture class for general citizens. The usability of Akebia quinata as health food materials was discussed to promote the consumption of the regional food resources. |
出版タイプ |
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出版タイプ |
VoR |
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出版タイプResource |
http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 |
書誌情報 |
秋田大学教育文化学部研究紀要 自然科学
en : Memoirs of Faculty of Education and Human Studies, Akita University. Natural sciences
巻 73,
p. 1-9,
発行日 2018-02-23
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ISSN |
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収録物識別子タイプ |
ISSN |
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収録物識別子 |
2433-4960 |
NCID |
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収録物識別子タイプ |
NCID |
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収録物識別子 |
AA12812337 |
出版者 |
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出版者 |
秋田大学教育文化学部 |