@article{oai:air.repo.nii.ac.jp:00002899, author = {石井, 照久 and ISHII, Teruhisa}, journal = {秋田大学教養基礎教育研究年報, "ANNUAL RESEARCH REPORT ON GENERAL EDUCATION}, month = {Mar}, note = {秋田大学の教養教育科目の「教養ゼミナール-実験で学ぶ食と生物学-」は,平成28(2016)年度から新規に開講した実験科目である。本実験科目の実践報告を行うとともに,本実験科目の授業効果や受講学生の過去の学習履歴(観察・実験および解剖等の体験)についても考察した。, In general education of life science fields in Akita University, food and biological experimental subject was firstly opened in 2016. This is the report of practice of that experimental subject. Also, the relation of past experience of study of students to effect of that experimental subject is discussed.}, pages = {29--42}, title = {大学のライフサイエンス系教養教育科目への実験科目(実験で学ぶ食と生物学)の導入とその実践}, volume = {19}, year = {2017} }