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  1. 10 教育文化学部(含:旧教育学部)
  2. 10B 本学紀要
  3. 10B3a 秋田大学教育学部研究紀要:自然科学
  4. 第43集 (10B3a)

米飯のテクスチャ-に及ぼす食塩添加の影響

http://hdl.handle.net/10295/00003219
http://hdl.handle.net/10295/00003219
031b16f7-6442-48ee-b228-29319ae85c33
名前 / ファイル ライセンス アクション
naganuma7.pdf naganuma7 (2.5 MB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2017-03-31
タイトル
タイトル 米飯のテクスチャ-に及ぼす食塩添加の影響
その他のタイトル
その他のタイトル Effects of Salt on the Texture of Cooked Rices
言語
言語 jpn
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
作成者 長沼, 誠子

× 長沼, 誠子

長沼, 誠子

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NAGANUMA, Seiko

× NAGANUMA, Seiko

en NAGANUMA, Seiko

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内容記述
内容記述タイプ Other
内容記述 The changes in physical properties, gelatinization ratio and dietary fiber content of rices
cooked in NaCl solution (0%, 0.5%, 1.0%) were investigated to study the effects of salt on the texture of coked rices. The texture of cooked rices was affected by N aCI in cooking water , the hardness of rice grains cooked in Na Cl solution decreased significantly. The degree of gelatinization of starch in rices increased by cooking in Na Cl solution, whereas rice starch prepared from rice flour could not be gelatinized fully in N aCI solution. By adding NaCI the amount of neutral detergent fiber in cooked rices reduced slightly, but there was little change in pectic substance. It seemed that the degradation of dietary fiber and the gelatinization of starch in cooked rices affected the texture of them.
出版タイプ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
書誌情報 秋田大学教育学部研究紀要 自然科学
en : Memoirs of the College of Education, Akita University Natural sciences

号 43, p. p127-137, 発行日 1992-02-28
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 03651649
NCID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN00010282
出版者
出版者 秋田大学教育学部
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Ver.1 2023-07-25 11:35:15.692202
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