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  1. 10 教育文化学部(含:旧教育学部)
  2. 10B 本学紀要
  3. 10B1c 秋田大学教育文化学部研究紀要:人文科学・社会科学自然科学
  4. 第70集 (10B1c)

中国産及び日本産菜種油の安全性と品質の評価

http://hdl.handle.net/10295/2846
http://hdl.handle.net/10295/2846
8eda123c-fb75-4a51-b39e-59754f1f0f78
名前 / ファイル ライセンス アクション
kbjs70(99).pdf kbjs70(99).pdf (3.9 MB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2015-05-25
タイトル
タイトル 中国産及び日本産菜種油の安全性と品質の評価
その他のタイトル
その他のタイトル Evaluation of Safety and Quality of Rapeseed Oil Made in China and Japan
言語
言語 jpn
主題
主題Scheme Other
主題 Linoleic acid
主題
主題Scheme Other
主題 α-Linolenic acid
主題
主題Scheme Other
主題 canola oil
主題
主題Scheme Other
主題 fatty acid composition
主題
主題Scheme Other
主題 toxicity
主題
主題Scheme Other
主題 peroxide value
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
作成者 黄, 鐘倩

× 黄, 鐘倩

黄, 鐘倩

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鈴木, 景子

× 鈴木, 景子

鈴木, 景子

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池本, 敦

× 池本, 敦

池本, 敦

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HUANG, Zhongqian

× HUANG, Zhongqian

en HUANG, Zhongqian

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SUZUKI, Keiko

× SUZUKI, Keiko

en SUZUKI, Keiko

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IKEMOTO, Atsushi

× IKEMOTO, Atsushi

en IKEMOTO, Atsushi

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内容記述
内容記述タイプ Other
内容記述 Rapeseed (canola) oil contains moderate amount of n-6 fatty acid such as linoleic acid and relatively high amount of
n-3 fatty acid such as α-linolenic acid. Therefore it is considered to be useful for improvement of the essential fatty acid
balance. However, previous studies showed that rapeseed oil shortened the survival of SHRSP rats compared with soybean
oil. These results indicate the possibility that rapeseed oil contains minor harmful compounds. In this study, we evaluated
the safety of rapeseed oil made in China and Japan. Using several cell lines, we did not detect the marked toxicity of these
rapeseed oil as compared with soybean oil. We also measured some indexes for the quality of edible oil such as fatty acid
composition, polyphenol content, antioxidant activity, acid value (AV), peroxide value (POV), viscosity and color tone. The
correlations between these indexes and components were discussed.
出版タイプ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
書誌情報 秋田大学教育文化学部研究紀要. 人文科学・社会科学自然科学

巻 70, p. 99-110, 発行日 2015-03-01
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 13485296
NCID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AA12685502
出版者
出版者 秋田大学教育文化学部
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Ver.1 2023-07-25 11:38:32.320782
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