WEKO3
アイテム
中国産及び日本産菜種油の安全性と品質の評価
http://hdl.handle.net/10295/2846
http://hdl.handle.net/10295/28468eda123c-fb75-4a51-b39e-59754f1f0f78
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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Item type | 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||||||||||||||
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公開日 | 2015-05-25 | |||||||||||||||||
タイトル | ||||||||||||||||||
タイトル | 中国産及び日本産菜種油の安全性と品質の評価 | |||||||||||||||||
その他のタイトル | ||||||||||||||||||
その他のタイトル | Evaluation of Safety and Quality of Rapeseed Oil Made in China and Japan | |||||||||||||||||
言語 | ||||||||||||||||||
言語 | jpn | |||||||||||||||||
主題 | ||||||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||||
主題 | Linoleic acid | |||||||||||||||||
主題 | ||||||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||||
主題 | α-Linolenic acid | |||||||||||||||||
主題 | ||||||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||||
主題 | canola oil | |||||||||||||||||
主題 | ||||||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||||
主題 | fatty acid composition | |||||||||||||||||
主題 | ||||||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||||
主題 | toxicity | |||||||||||||||||
主題 | ||||||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||||
主題 | peroxide value | |||||||||||||||||
資源タイプ | ||||||||||||||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||||||||||||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||||||||||||||
作成者 |
黄, 鐘倩
× 黄, 鐘倩
× 鈴木, 景子
× 池本, 敦
× HUANG, Zhongqian
× SUZUKI, Keiko
× IKEMOTO, Atsushi
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内容記述 | ||||||||||||||||||
内容記述タイプ | Other | |||||||||||||||||
内容記述 | Rapeseed (canola) oil contains moderate amount of n-6 fatty acid such as linoleic acid and relatively high amount of n-3 fatty acid such as α-linolenic acid. Therefore it is considered to be useful for improvement of the essential fatty acid balance. However, previous studies showed that rapeseed oil shortened the survival of SHRSP rats compared with soybean oil. These results indicate the possibility that rapeseed oil contains minor harmful compounds. In this study, we evaluated the safety of rapeseed oil made in China and Japan. Using several cell lines, we did not detect the marked toxicity of these rapeseed oil as compared with soybean oil. We also measured some indexes for the quality of edible oil such as fatty acid composition, polyphenol content, antioxidant activity, acid value (AV), peroxide value (POV), viscosity and color tone. The correlations between these indexes and components were discussed. |
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出版タイプ | ||||||||||||||||||
出版タイプ | VoR | |||||||||||||||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 | |||||||||||||||||
書誌情報 |
秋田大学教育文化学部研究紀要. 人文科学・社会科学自然科学 巻 70, p. 99-110, 発行日 2015-03-01 |
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ISSN | ||||||||||||||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||||||||||||||
収録物識別子 | 13485296 | |||||||||||||||||
NCID | ||||||||||||||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||||||||||||||
収録物識別子 | AA12685502 | |||||||||||||||||
出版者 | ||||||||||||||||||
出版者 | 秋田大学教育文化学部 |