WEKO3
アイテム
秋田県で利用される海藻類の成分・機能と嗜好性
https://doi.org/10.20569/0002001653
https://doi.org/10.20569/00020016539fcc7a77-672e-40ec-836c-a3d631363474
| 名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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| Item type | デフォルトアイテムタイプ(シンプル)(1) | |||||||||||||
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| 公開日 | 2025-06-19 | |||||||||||||
| タイトル | ||||||||||||||
| タイトル | 秋田県で利用される海藻類の成分・機能と嗜好性 | |||||||||||||
| 言語 | ja | |||||||||||||
| タイトル | ||||||||||||||
| タイトル | Functional Ingredients and Preference of Seaweeds collected in Akita Prefecture | |||||||||||||
| 言語 | en | |||||||||||||
| 作成者 |
小野, 叶佳
× 小野, 叶佳
× 池本, 敦
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| アクセス権 | ||||||||||||||
| アクセス権 | open access | |||||||||||||
| アクセス権URI | http://purl.org/coar/access_right/c_abf2 | |||||||||||||
| 主題 | ||||||||||||||
| 言語 | en | |||||||||||||
| 主題Scheme | Other | |||||||||||||
| 主題 | Seaweed | |||||||||||||
| 主題 | ||||||||||||||
| 言語 | en | |||||||||||||
| 主題Scheme | Other | |||||||||||||
| 主題 | Sargassum horneri | |||||||||||||
| 主題 | ||||||||||||||
| 言語 | en | |||||||||||||
| 主題Scheme | Other | |||||||||||||
| 主題 | Antioxidant activity | |||||||||||||
| 主題 | ||||||||||||||
| 言語 | en | |||||||||||||
| 主題Scheme | Other | |||||||||||||
| 主題 | Polyphenol | |||||||||||||
| 主題 | ||||||||||||||
| 言語 | en | |||||||||||||
| 主題Scheme | Other | |||||||||||||
| 主題 | Omega 3 fatty acid | |||||||||||||
| 主題 | ||||||||||||||
| 言語 | en | |||||||||||||
| 主題Scheme | Other | |||||||||||||
| 主題 | Sensory evaluation | |||||||||||||
| 内容記述 | ||||||||||||||
| 内容記述タイプ | Abstract | |||||||||||||
| 内容記述 | Seaweeds were collected in Akita Prefecture and compared for their functional ingredients. In both the aqueous and methanol extracts, Akamoku (Gibasa, Sargassum horneri) had the highest total polyphenol content and high antioxidant capacity. Wakame seaweed (Undaria pinnatifida) had the highest composition of omega-3 polyunsaturated fatty acids, followed by Akamoku and Ishimozuku (Kuromo, Sphaerotrichia firma). Sensory evaluation revealed that the taste and umami were highest in Ishimozuku, followed by Hondawara (Jibasa, Sargassum fulvellum) and Akamoku. To promote the utilization of these seaweed as a local food resource, the functional ingredients and palatability characteristics revealed were discussed. |
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| 言語 | en | |||||||||||||
| 出版者 | ||||||||||||||
| 出版者 | 秋田大学教育文化学部 | |||||||||||||
| 言語 | ja | |||||||||||||
| 言語 | ||||||||||||||
| 言語 | jpn | |||||||||||||
| 資源タイプ | ||||||||||||||
| 資源タイプ識別子(シンプル) | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||||||||||
| 資源タイプ(シンプル) | departmental bulletin paper | |||||||||||||
| 出版タイプ | ||||||||||||||
| 出版タイプ | VoR | |||||||||||||
| 出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 | |||||||||||||
| ID登録 | ||||||||||||||
| ID登録 | 10.20569/0002001653 | |||||||||||||
| ID登録タイプ | JaLC | |||||||||||||
| 収録物識別子 | ||||||||||||||
| 収録物識別子タイプ | EISSN | |||||||||||||
| 収録物識別子 | 2433-4960 | |||||||||||||
| 収録物識別子 | ||||||||||||||
| 収録物識別子タイプ | NCID | |||||||||||||
| 収録物識別子 | AA12812337 | |||||||||||||
| 書誌情報 |
ja : 秋田大学教育文化学部研究紀要 自然科学 巻 80, p. 1-7, 発行日 2025-03-01 |
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