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  1. 10 教育文化学部(含:旧教育学部)
  2. 10B 本学紀要
  3. 10B3d 秋田大学教育文化学部研究紀要 自然科学
  4. 第80集

秋田県で利用される海藻類の成分・機能と嗜好性

https://doi.org/10.20569/0002001653
https://doi.org/10.20569/0002001653
9fcc7a77-672e-40ec-836c-a3d631363474
名前 / ファイル ライセンス アクション
kbs80(1).pdf kbs80(1).pdf (1.4 MB)
Item type デフォルトアイテムタイプ(シンプル)(1)
公開日 2025-06-19
タイトル
タイトル 秋田県で利用される海藻類の成分・機能と嗜好性
言語 ja
タイトル
タイトル Functional Ingredients and Preference of Seaweeds collected in Akita Prefecture
言語 en
作成者 小野, 叶佳

× 小野, 叶佳

ja 小野, 叶佳

en ONO, Kyoka

Search repository
池本, 敦

× 池本, 敦

ja 池本, 敦
秋田大学

en IKEMOTO, Atsushi
Akita University

Search repository
アクセス権
アクセス権 open access
アクセス権URI http://purl.org/coar/access_right/c_abf2
主題
言語 en
主題Scheme Other
主題 Seaweed
主題
言語 en
主題Scheme Other
主題 Sargassum horneri
主題
言語 en
主題Scheme Other
主題 Antioxidant activity
主題
言語 en
主題Scheme Other
主題 Polyphenol
主題
言語 en
主題Scheme Other
主題 Omega 3 fatty acid
主題
言語 en
主題Scheme Other
主題 Sensory evaluation
内容記述
内容記述タイプ Abstract
内容記述 Seaweeds were collected in Akita Prefecture and compared for their functional ingredients. In both the aqueous and
methanol extracts, Akamoku (Gibasa, Sargassum horneri) had the highest total polyphenol content and high antioxidant
capacity. Wakame seaweed (Undaria pinnatifida) had the highest composition of omega-3 polyunsaturated fatty acids,
followed by Akamoku and Ishimozuku (Kuromo, Sphaerotrichia firma). Sensory evaluation revealed that the taste and
umami were highest in Ishimozuku, followed by Hondawara (Jibasa, Sargassum fulvellum) and Akamoku. To promote the
utilization of these seaweed as a local food resource, the functional ingredients and palatability characteristics revealed were
discussed.
言語 en
出版者
出版者 秋田大学教育文化学部
言語 ja
言語
言語 jpn
資源タイプ
資源タイプ識別子(シンプル) http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ(シンプル) departmental bulletin paper
出版タイプ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
ID登録
ID登録 10.20569/0002001653
ID登録タイプ JaLC
収録物識別子
収録物識別子タイプ EISSN
収録物識別子 2433-4960
収録物識別子
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AA12812337
書誌情報 ja : 秋田大学教育文化学部研究紀要 自然科学

巻 80, p. 1-7, 発行日 2025-03-01
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Ver.1 2025-06-19 00:12:55.593017
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